ΑΓΩΝΕΣ
Αθλητική εκδήλωση Amathunta Half Marathon & 10 km.23.11.08

24.11.08 Δελτίο τύπου διοργανωτών.

Σε μια εορταστική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά την Κυριακή 23 Νοεμβρίου η διεθνής αθλητική εκδήλωση Amathunta Half Marathon & 10 km. Δυστυχώς οι άσχημες καιρικές συνθήκες με δυνατούς και θυελλώδεις ανέμους δεν επέτρεψαν στους δρομείς να κάνουν εξαιρετικές επιδόσεις. Την αθλητική εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο έντιμος Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Κύριος Νίκος Νικολαϊδης.

Η διεθνής αθλητική εκδήλωση διοργανώθηκε από το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα και τον Οργανισμό NIKI Sports Management. Την εκκίνηση των αγώνων έδωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα Κύριος Πάμπος Ιωάννου. Οι 200 δρομείς που έλαβαν μέρος στον Ημιμαραθώνιο Αμαθούντας προέρχονταν τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Κύπρο. Οι δρομείς έμειναν πολύ ευχαριστημένοι τόσο για το αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης όσο και για το καλιτεχνικό. Αφετηρία και τερματισμός του αγώνα ήταν ο αρχαιολογικός χώρος της Αμαθούντας.

Νικητής του Ημιμαραθωνίου για τρίτη συνεχή χρονιά ήταν ο Ιορδανός δρομέας Alaqra Salameh με χρόνο 1:17:18 ενώ ο Κούρδος δρομέας Erden Dervis κατέλαβε τη δεύτερη θέση με χρόνο 1:18:19. Στις γυναίκες πρώτευσε η Βουλγάρα Emilia Hristova με χρόνο 1:37:23 με δεύτερη την Tamra Savic από τη Νότια Αφρική με χρόνο 1:39:16. Την απόσταση των 10 χιλιομέτρων κέρδισε ο Κύπριος Christopher Boast με χρόνο 36:15 ενώ στις γυναίκες πρώτη ήταν η Αγγλίδα δρομέας Yvone Davies με χρόνο 47:49. Το πρώτο ομαδικό έπαθλο στην απόσταση του Ημιμαραθωνίου κέρδισε η ομάδα «Episkopi Runners», με δεύτερη την ομάδα του «Σωματείου Δρομέων Περικλής Δημητρίου» και τρίτη την ομάδα «UNFICYP Sector 2». Τα αποτελέσματα των αγώνων προβάλλονται στην Ιστοσελίδα http://www.spidernet.net/main/web/amathuntahalfmarathon/results.html

Ξεχωριστή νότα στον αγώνα έδωσε το χορευτικό συγκρότημα «Εργαστήριο Παραδοσιακού Χορού Αλεξάνδρα» που παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα από Ελληνικούς νησιώτικους χορούς εντυπωσιάζοντας το πλήθος των δρομέων και θεατών που συγκεντρώθηκαν για να τους απολαύσουν. Ήταν μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού με τους δρομείς και θεατές να απολαμβάνουν τη συμμετοχή και παρουσία τους στην εκδήλωση.

Απονομές των επάθλων έγιναν από τον έντιμο υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων Κύριο Νίκο Νικολαϊδη, το πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα Κύριο Πάμπο Ιωάννου, το Κύριο Μιχάλη Τσαγγαρίδη εκ μέρους της χορηγού εταιρείας Aristo Developers, το Κύριο Στέλιο Στυλιανού αξιωματούχο της Αστυνομίας τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα Κύριο Λεόντιο Θεοχάρους και την Κυρία Πάμελα Αναστασίου καθώς επίσης την Πολιτιστική Λειτουργό του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίου Τύχωνα Κυρία Τζιούλη Ιωάννου.

Η φίλαθλος εταιρεία ΚΕΟ χορηγός του αγώνα φρόντισε να δροσιστούν οι δρομείς με άφθονη μπύρα και γνήσιους χυμούς «ΚΕΟ». Τον αγώνα επίσης επιχορήγησαν γενναιόδωρα ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η εταιρεία Aristo Developers, οι Κυπριακές Αερογραμμές Λτδ, SpiderNet Services Public Ltd και O Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού

Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης διασφαλίστηκε με τη βοήθεια της Αστυνομίας Λεμεσού, των Τροχονόμων του Αγίου Τύχωνα, της Επαρχιακής Εφορίας Προσκόπων Λεμεσού, του Τμήματος Αρχαιοτήτων καθώς που κάλυψαν όλο το μήκος της διαδρομής του αγώνα.


Ακλουθούν φωτογραφίες από τον αγώνα.