ΑΓΩΝΕΣ
Τρέξιμο στο βουνό. Χειμωνιάτικος Ενιπέας 7/12/08

"Στις 7 Δεκ. πραγματοποιήθηκε ο 3ος Χειμωνιάτικος Ενιπέας στο Λιτόχωρο, στους πρόποδες του Ολύμπου του ψηλότερου βουνού της Ελλάδας.
Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε καλές συνθήκες και η διαδρομή ήταν δυσκολότερη σε σχέση με τις 2 προηγούμενες χρονιές. Η αλλαγή της διαδρομής θα γίνει μάλλον και η τελική διαδρομή στο μέλλον. Ο αγώνας ξεκίνησε τελικά στις 10 με μίση ώρα καθυστέρηση από την προγραμματιζόμενη έναρξη του με 330 συμμετέχοντες, όπου 236 από αυτούς αγωνίζονταν στον μεγάλο αγώνα 23.2 χλμ με υψομετρική διαφορά 1680m και 94 στο μικρό αγώνα 15.4 χλμ με υψομετρική διαφορά 1080m.
Από την αρχή του αγώνα οι πρωταγωνιστές ξεκίνησαν με γρήγορο ρυθμό και ύστερα από 2:45 πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο πρώτος αθλητής του μεγάλου αγώνα Μάρης Γιάννης και η πρώτη γυναίκα η πάντα επικρατούσα στους αγώνες βουνού στην Ελλάδα Ιρένα Μαλιμπόρσκα στις 3:10.
Στον μικρό αγώνα την πρωτιά την πήρε γυναίκα εκπλήσσοντας ευχάριστα η Δήμητρα Ιορδανίδου η μοναδική και στους 2 αγώνες με χρόνο κάτω από 2 ώρες με 1:59.
Η διαδρομή ήταν για ακόμη μία φορά πανέμορφη περνόντας μέσα από το φαράγγι του Ενιπέα και προσφέροντας καταπληκτική θέα του χιονισμένου Ολύμπου και της ακτογραμμής του Λιτοχώρου. Όλοι απολαύσαμε τη διαδρομή και νιώσαμε μία ευχάριστη κούραση να μας καταβάλλει από την προσπάθειά μας. Δεν έλειψαν και τα παράπονα κυρίως για κάποια σημεία του αγώνα λόγω ελλιπής σήμανσης, με αποτέλεσμα να μπερδευτούν ορισμένοι αθλητές, κάτι το οποίο έλαβε υπόψιν της η διοργάνωση για τον επόμενο Χειμωνιάτικο Ενιπέα του 2009."

Ανταπόκριση απο τον Περικλέους Βασίλη , φωτογραφίες www.sfendami.gr
Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα του αγώνα από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης
http://www.olympus-marathon.com