ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

5.6.09 ΑΜΚΕ -Έβρεξε χρυσά για την Κύπρο τη δεύτερη μερα (4.6.09)
Εντυπωσιακά μπήκαν στη δεύτερη μέρα του Στίβου των 13ων Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης οι Κύπριοι αθλητές. Η Άντρη Σιάλου κέρδισε πανεύκολα τα 400μ. με εμπόδια, περπατώντας στα τελευταία μέτρα, για να σταματήσει τα χρονόμετρα στο 59.99 και να αποθεωθεί από τους περίπου χίλιους θεατές που βρέθηκαν για δεύτερη μέρα στο Εθνικό Κέντρο Στίβου του ΓΣΠ. Η 36χρονη αθλήτρια που τη Δευτέρα είχε ανάψει το βωμό στην

Τελετή Έναρξης,τιμής ένεκεν επειδή συμμετείχε και στους ΑΜΚΕ 1989, επέστρεψε στα κουλουάρ μετά από αποχή δυο χρόνων. Ακόμα πιο εύκολα κέρδισε το χρυσό στην κούρσα των χαμηλών εμποδίων ο Μηνάς Αλοζίδης, στην πρώτη του εμφάνιση με τα κυπριακά χρώματα.
Στο μήκος, το χρυσό κέρδισε ο Ισλανδός Κριστίν Τόφαρσον Kristinn Torfasson που χρειάστηκε να πηδήξει 7.60μ. προκειμένου να περάσει τον Κύπριο Ματθαίο Βόλου, που βελτίωσε την ατομική του επίδοση κατά δυο εκατοστά, παίρνοντας το αργυρό με 7.51μ. Ο Ισλανδός πέρασε πρώτος στην πέμπτη προσπάθεια, για να απαντήσει ο Βόλου με δυο μεγάλα, αλλά άκυρα άλματα.
Χρυσό για την Κύπρο και από τον Απόστολο Παρέλλη, που εξαφάνισε τον δίσκο στα 60.50μ. πετυχαίνοντας Ρεκόρ Αγώνων και Παγκύπριο Ρεκόρ. Δεύτερος o Σάββας Αρέστη με 55.34μ. (νέο ατομικό ρεκόρ), ενώ τέταρτος έμεινε ο Ισλανδός (νικητής της Σφυροβολίας) Bergur Ingi Petursson. Το δεύτερο χρυσό στους ΑΜΚΕ 2009, ένατο για την Κύπρο στον Στίβο, κέρδισε η 17χρονη Στέλλα Χριστοφόρου, η οποία μετά τα 800μ. πήρε άνετα και τα 1500μ.
Θρίαμβος για τον Πανίκο Κυπριανού στα 3.000μ. στιπλ, που κατέβαλε στα τελευταία 200 μέτρα την αντίσταση των αντιπάλων του. Δεύτερος ο Baaziz και τρίτος ο Adli, και οι δυο από το Μονακό. Μεγάλη κούρσα έκανε και ο Στέφανος Χατζηνικολάου στα 400μ. κερδίζοντας εύκολα το χρυσό με 48.46, με δεύτερο τον Μαλτέζο James Dalfonso και τρίτο τον Ivano Bucci από το Σαν Μαρίνο.
Χαμηλή πτήση για την Μαριάννα Ζαχαριάδη στο Επί Κοντώ, που κέρδισε με 4.00μ. έχοντας τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στα 4.20μ. Στα 3.60μ. έμεινε η Stephanie Vieillevoye από το Λουξουμβούργο και τρίτη η Μαρία Αριστοτέλους με 3.20μ. Ένατο χρυσό στη δεύτερη μέρα του στίβου για την Κύπρο, από τον Αλέξανδρο Σταυρίδη στα 110μ. με εμπόδια.
Η πιο απολαυστική μάχη της ημέρας δόθηκε στο μήκος των γυναικών, με τελική νικήτρια την Νεκταρία Παναγή. Με την πρώτη προσπάθεια η Παναγή βρέθηκε επικεφαλής, η Ingasdottir (νικήτρια στο τριπλούν) πέρασε μπροστά με 5.97μ. στην επόμενη προσπάθεια, όμως η 19χρονη Κύπρια απάντησε με 6.05μ. στην πέμπτη προσπάθεια. Ήταν το δέκατο χρυσό για την Κύπρο στη δεύτερη μέρα του στίβου, σε σύνολο έντεκα αγωνισμάτων (η Ισλανδία κέρδισε μόνο το μήκος ανδρών), μια συγκομιδή που ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη της κυπριακής αποστολής. Τρίτη στο μήκος η Ειρήνη Χαραλάμπους, με 5.87μ. ενώ η Ισλανδή βελτίωσε την επίδοσή της στον αγώνα, φτάνοντας το 5.99μ. στο τέταρτο άλμα.
Τα αγωνίσματα Στίβου παρακολούθησε ο Ισλανδός Πρόεδρος Olafur Ragnar Grimsson, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Σκοπευτικής Ομοσπονδίας, Unni Nicolaysen, οι Υπουργοί Παιδείας Ανδρέας Δημητρίου και Εμπορίου, Βιομηχανίας, Τουρισμού, Αντώνης Πασχαλίδης καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, Ουράνιος Ιωαννίδης. Γεμάτη από περίπου 1.700 θεατές η δυτική εξέδρα, όπως συνέβη και την Τρίτη, 2 Ιουνίου.


Ολα τα ποτελέσματα της δέυτερης ημέρας 4.6.09--->>>

Φωτογραφίες δέυτερης ημέρας 4.6.09--->>>