ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

4.6.09 ΑΜΚΕ -Στίβος Κυπριακές συμμετοχές.
Οκτώ χρυσά μετάλλια διεκδικεί η Κύπρος σήμερα (4.6.09) στα αγωνίσματα του στίβου. Πρώτη εμφάνιση θα είναι για το Μηνά Αλοζίδη μετά την απόκτηση Κυπριακού διαβατηρίου και επανεμφάνιση της Άντρης Σιάλου μετά από δύο χρόνια αποχή λόγω τραυματισμού.

Το σημερινό πρόγραμμα και τα φαβορί των αγωνισμάτων είναι:

ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ
Το δίδυμο της Κύπρου Ζαχαρία Άρνου και Βόλου Ματθαίου θα προσπαθήσουν να εξασφαλίσουν το χρυσό μετάλλιο από τον Ισλανδό Κρίστιαν Τόρφασον που έχει ατομική επίδοση 7.45μ.

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η Μαριάννα Ζαχαριάδη είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου μετά το Παγκύπριο ρεκόρ που σημείωσε πρόσφατα με 4.31μ. στο γκαλά γυναικών στη Φιλοθέη.

400 ΕΜΠ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η επανεμφάνιση της Άντρης Σιάλου μετά από δύο χρόνια αναμένεται να συνδυαστεί με την κατάκτηση της πρώτης θέσης αφού αν αγωνιστεί σύμφωνα με τις πραγματικές της δυνατότητες, είναι το φαβορί..

400ΕΜΠ. ΑΝΔΡΩΝ
Πρώτη εμφάνιση του Μηνά Αλοζίδη με τα χρώματα της Κύπρου. Είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΏΝ
Το δίδυμο Ειρήνης Χαραλάμπους και Νεκταρίας Παναγή θα προσπαθήσει να ανέβει στο βάθρο αφού φαβορί θεωρείται η αθλήτρια από την Ισλανδία Γιοχάνα Ινγκατοτίρ, νικήτρια του Τριπλούν.

1500Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η Στέλλα Χριστοφόρου που ήταν νικήτρια στα 800μ. θα προσπαθήσει να κάμει δύο τα χρυσά μετάλλια της. Βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και φέτος δεν έχει χάσει ούτε ένα αγώνα.

3000ΣΤΗΠΛ ΑΝΔΡΩΝ
Ο Παναγιώτης Κυπριανού είναι το λογικό φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ
Φαβορί είναι ο Ισλανδός Οντίν Θορστείσσον που παρουσιάζεται με την καλύτερη επίδοση 60.29μ. Ο Απόστολός Παρέλλης μετά το Παγκύπριο ρεκόρ που σημείωσε στα Μάτσεια με βολή 59.05μ. θα προσπαθήσει για το χρυσό μετάλλιο.

400Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Η Άντρη Σιάλου είναι το φαβορί με βάση τις πραγματικές της δυνατότητες.

400Μ ΑΝΔΡΩΝ
Μετά την επίδοση που πέτυχε στα προκριματικά του αγωνίσματος ο Στέφανος Χατζηνικολάου, δείχνει να είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο. Δυνατός αντίπαλος του είναι ο αθλητής από το Σαν Μαρίνο ο Ιβάνο Πούτζι.


110 ΕΜΠΟΔΙΑ
Ο Αλέξανδρος Σταυρίδης μετά το 14.04 που πέτυχε στα Μάτσεια είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης.

Στα 200μ. δεν θα διεξαχθούν προκριματικές σειρές. Ο τελικός θα διεξαχθεί μεθαύριο Σάββατο.