ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

7.5.09 Η Πόλα Ράντκλιφ παραδέχτηκε, με δηλώσεις που παραχώρησε την Τετάρτη, πως ενδέχεται να χάσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου τον ερχόμενο Αύγουστο. Η Βρετανίδα μαραθωνοδρόμος, κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα, δε φαίνεται πως θα έχει αναρρώσει πλήρως από την επέμβαση που υποβλήθηκε τον περασμένο Μάρτιο στο δεξί της πόδι και, ίσως, αναγκαστεί να χάσει τη διοργάνωση του Βερολίνου.

«Ελπίζω ότι θα συμμετάσχω στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αυτό το καλοκαίρι, αλλιώς θα επιστρέψω σε μαραθώνιο το φθινόπωρο», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις της Ράντκλιφ, που συμπλήρωσε πως: «Πραγματικά, δεν ξέρω ποιες είναι οι πιθανότητες που έχω να δώσω το «παρών» στο Βερολίνο. Το πρόγραμμά μου προβλέπει, ότι θα είμαι σε κατάσταση να επιστρέψω σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης στα μέσα Ιουνίου και, εάν όλα πάνε σύμφωνα με τις προβλέψεις, αυτό είναι εφικτό. Όμως, δε θα πάω άρρωστη για να τα καταφέρω, όπως έκανα την προηγούμενη χρονιά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Θα ακολουθήσω ένα λογικό πρόγραμμα και, εάν είμαι έτοιμη, όλα καλά. Εάν δεν είμαι, θα διαλέξω μια άλλη κούρσα».

Κορυφαία επίδοση της χρονιάς στα 10.000 μέτρα.
Ο Μουτσίρι Νταμπίρι ήταν ο πρωταγωνιστής στο μίτινγκ στίβου της Σουζούκα στην Ιαπωνία. Ο Κενυάτης δρομέας των μεγάλων αποστάσεων σημείωσε την κορυφαία επίδοση της χρονιάς στα 10.000 μέτρα, τερματίζοντας την απόσταση σε 26.57.36, όπερ σημαίνει πως, για πρώτη φορά, κάποιος αθλητής κατεβαίνει τα 27’’ στη «χώρα του ανατέλλοντος ηλίου».

Πηγή:www.sport-fm.gr