ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

25.5.09 AMKE - ΟΥΡΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
«Ζητούμε τη συμμετοχή του κόσμου για να τον κάνουμε περήφανο»
Την αισιοδοξία του ότι οι 13οι Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης θα είναι πετυχημένοι, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ουράνιος Ιωαννίδης.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Πολύβιου Αλεξάνδρου τόνισε ότι «θα πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε αγώνες, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για όσους θα ακολουθήσουν. Όπως είχε γίνει και το 1989, όταν είχαμε δώσει το στίγμα να αναβαθμιστούν οι ΑΜΚΕ. Πιστεύω ότι αυτό θα το πετύχουμε».
Το πρωταρχικό μήνυμα της Οργανωτικής επιτροπής, σύμφωνα με τον κ. Ιωαννίδη είναι «ότι σε τούτο τον τόπο υπάρχει ένας λαός ο οποίος έχει ιστορία, έχει παράδοση, έχει και όραμα για το μέλλον. Γι’ αυτό οι αγώνες διανθίζονται με ένα πρόγραμμα ιστορίας, πολιτισμού και κουλτούρας». Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης θα είναι πετυχημένοι, εξέφρασε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σημερινή», ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Ουράνιος Ιωαννίδης. Απαντώντας στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου Πολύβιου Αλεξάνδρου τόνισε ότι «θα πρέπει να στείλουμε το μήνυμα ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε αγώνες, οι οποίοι θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για όσους θα ακολουθήσουν. Όπως είχε γίνει και το 1989, όταν είχαμε δώσει το στίγμα να αναβαθμιστούν οι ΑΜΚΕ. Πιστεύω ότι αυτό θα το πετύχουμε».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την οργανωτική προσπάθεια, είπε: «Έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη. Γιατί έχει αλλάξει ο κόσμος και από τη διαδικασία που γνωρίζαμε με τα χαρτιά, ή το πολύ το φαξ, έχουμε μπει στην εποχή του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Από τη μια τηλεόραση, έχουμε εισέλθει στις πολλές. Φύγαμε από την αναλογική και μπήκαμε στις πλατφόρμες με τα ψηφιακά, στις δορυφορικές μεταδόσεις. Τα πάντα πια δεν μετρούνται με μετροταινίες, αλλά με ηλεκτρονικούς μηχανισμούς. Και αυτό είναι το μεγάλο κόστος και η μεγάλη τεχνολογική ικανότητα που πρέπει να έχουν οι άνθρωποι. Άρα, ζητούμε τη συμμετοχή του κόσμου για να τον κάνουμε να νιώσει περήφανος. Ότι εμείς, παρόλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε λόγω της κατοχής, μπορούμε να ανταποκριθούμε στο ζητούμενο της σημερινής εποχής.
Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 13ων ΑΜΚΕ, χαρακτήρισε θετική την ανταπόκριση της Κυβέρνησης μέσω του ΚΟΑ που έχει ανταποκριθεί σε όλη την υποδομή: «Οι Αγώνες δεν μπορούν να γίνουν με λιγότερα χρήματα. Θα πρέπει, όμως, να πω ότι βρήκαμε ανταπόκριση και από πολλά Υπουργεία, και αυτό είναι ευχάριστο».