ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

15.5.09 Κορυφαίοι αθλητές για τον Απρίλιο.
Η μαραθωνοδρόμος, Ιρίνα Μικιτένκο και ο Ολυμπιονίκης της δισκοβολίας, Γκερντ Κάντερ αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι αθλητές για τον Απρίλιο. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, όπως κάνει κάθε μήνα, ανακοίνωσε τα ονόματα που ξεχώρισαν σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, με την Γερμανίδα και τον Εσθονό, να λαμβάνουν τη συγκεκριμένη διάκριση.

Η Μικιτένκο, ήταν η νικήτρια για δεύτερη φορά φέτος, μετά το 2008, στον Μαραθώνιο του Λονδίνου, με χρόνο 2:22.11, επίδοση που είναι η κορυφαία για φέτος στον κόσμο. Η 37χρονη πρωταθλήτρια κατέχει επίσης το ρεκόρ Γερμανίας με 2:19.19, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και τερμάτισε πρώτη στον Μαραθώνιο του Βερολίνου. Μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιώσει αν θα δώσει το παρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Από την πλευρά του ο Κάντερ θα διεκδικήσει στη διοργάνωση της γερμανικής πρωτεύουσας έναν ακόμη τίτλο. Ξεκίνησε τη σεζόν με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στην Ισπανία, ενώ τον περασμένο Απρίλιο στο μίτινγκ της Καλιφόρνια έριξε το δίσκο στα 70.84μ., που είναι η κορυφαία επίδοση για φέτος στον κόσμο.