ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

14.5.09 Ο Μηνάς Αλοζίδης έγινε Κύπριος και δηλώνει "Στόχος οι Μεσογειακοί αγώνες"
Του Ανδρέα Παύλου.
Κάτοχος Κυπριακού διαβατηρίου είναι ο Μηνάς Αλοζίδης. Ο αθλητής των 400μ.με εμπόδια μετά από τις δύσκολες διαδικασίες απέκτησε την Κυπριακή υπηκοότητα τον περασμένο Φεβρουάριο και θα μπορεί να συμμετέχει σε διεθνείς αγώνες με τα εθνικά χρώματα της Κύπρου.

Ο Αλοζίδης νιώθει πολύ ικανοποιημένος με την αίσια κατάληξη και δηλώνει
αποφασισμένος να δώσει όλες του τις δυνάμεις για να τιμήσει με τον καλύτερο τρόπο τα Κυπριακά χρώματα.
"Περίμενα αρκετό καιρό και ήμουνα λίγο αγχωμένος. Τώρα με την απόκτηση Κυπριακού διαβατηρίου θα προετοιμαστώ πολύ εντατικά για να πετύχω πολλές νίκες και να ανεβάσουμε το στίβο ακόμα πιο ψηλά. Στόχος και επιδίωξη μου θα είναι πάντα η δημιουργία νέου ρεκόρ. Ευχαριστώ τον αρμόδιο υπουργό της Κυπριακής Δημοκρατίας για όλες τις προσπάθειες που κατέβαλε, ώστε ν΄ αποκτήσω το Κυπριακό διαβατήριο. Για αυτό και θα προσπαθήσω να βοηθήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Κύπρο. Νιώθω πολύ καλά μου έχει φύγει το άγχος και αναμένω την ώρα που θα τρέξω επίσημα με τα χρώματα της Κύπρου και να τα τιμήσω με τον καλύτερο τρόπο."

- Ποιος είναι ο στόχος σου;
- Έχω βάλει στόχο να λάβω μέρος στους Μεσογειακούς αγώνες που θα διεξαχθούν στην Πεσκάρα της Ιταλίας από τις 30 Ιουνίου μέχρι τις 3 Ιουλίου. Προετοιμάζομαι πολύ εντατικά και έχω πίστη στις δυνάμεις μου ότι θα τα καταφέρω, και να κυνηγήσω τη διάκριση. Μέχρι τότε έχουμε αρκετό καιρό.
- Με ποιο γυμνάζεσαι τώρα;
- Με το Χατζόπουλο. Η προπόνηση είναι πολύ σκληρή. Τρείς ώρες το πρωί και τέσσερεις το απόγευμα..
Σιγά - σιγά μπαίνουμε στη δεύτερη φάση του προγράμματος, προσπαθούμε να αλλάξουμε αλλά και να βελτιώσουμε κάποια πράγματα, ώστε να είμαι πανέτοιμος για να κυνηγήσω τη διάκριση. Έχω πίστη στον εαυτό μου και θα τα καταφέρω.


Πηγή:περιοδικό ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ (τευχος 1- 2009)