ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

6.3.09 Αποκαλυπτική η αυτοβιογραφία του Τσέιμπερς
Συνταρακτικές λεπτομέρειες, σχετικά με την χρήση απαγορευμένων ουσιών που έκανε, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο Ντουέιν Τσέιμπερς, στην αυτοβιογραφία του, με τον τίτλο "Race Against Me", που κυκλοφορεί την επόμενη εβδομάδα και αποσπάσματα της οποίας προδημοσιεύει η εφημερίδα «Daily Mail». Ο Βρετανός σπρίντερ σχολιάζει, μεταξύ

άλλων, ότι: «…στην ουσία, όμως, ήμουν ένας πρεζάκιας. Περνούσα συχνά ελέγχους ντόπινγκ, αλλά κανένας δεν βρισκόταν θετικός».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο 30χρονος αθλητής, έκανε χρήση ενός "κοκτέιλ", με περισσότερες από 300 απαγορευμένες ουσίες, σε μια χρονιά, κατά την οποία, υποβλήθηκε δέκα φορές σε έλεγχο ντόπινγκ. «Μέσα σε έναν χρόνο, πέρασα από δέκα ελέγχους. Δεν έπαιρνα μόνο THG, αλλά και ερυθροποιητίνη, HGH και πολλές άλλες ουσίες. Ένας χρόνος παραμονής στο πρόγραμμα ντόπινγκ κόστιζε 30.000 δολάρια», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτει ότι έπαιρνε απαγορευμένες ουσίες, σχεδόν, κάθε ημέρα και τέσσερις, μόλις, μήνες στο «πρόγραμμά» του ήταν αρκετοί για να γίνει ο πιο γρήγορος σπρίντερ του κόσμου.

Ο Τσέιμπερς βρέθηκε, τελικά, "θετικός" σε έλεγχο που υποβλήθηκε το 2003, στην ουσία THG (τετραϋδρογεστρινόνη) και, την οποία, κατασκεύαζε το εργαστήριο BALCO της Καλιφόρνια του Βίκτορ Κόντε, που μέχρι τότε δεν ήταν γνωστή η ύπαρξή της. Τελικά, τιμωρήθηκε με ποινή αποκλεισμού δύο ετών, την οποία και εξέτισε.

Σε ό, τι αφορά τα κίνητρα που είχε για να κάνει χρήση αναβολικών, ήταν, μεταξύ άλλων και το οικονομικό όφελος, καθώς διατηρούσε συμβόλαιο συνεργασίας με γνωστή πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών, ύψους 200.000 λιρών, στο οποίο, όμως, υπήρχε όρος περικοπής του ποσού στο μισό, σε περίπτωση που το όνομά του δε θα περιλαμβανόταν στους τρεις κορυφαίους αθλητές του αγωνίσματος, στις λίστες της IAAF.

Πηγή: http://www.trackandfield.gr/?id=623&parent=home