ΕΙΔΗΣΕΙΣ
 

20.3.09 Αμερικάνικη κυριαρχία στον Διεθνή Μαραθώνιο Κύπρου 2009
Οι ισχυροί άνεμοι επέδρασαν αρνητικά στους χρόνους των Μαραθωνοδρόμων
Με τη συμμετοχή πέραν των 500 δρομέων από 24 Ευρωπαϊκές χώρες διοργανώθηκε στην ιστορική πόλη της Πάφου ο διεθνής Μαραθώνιος ‘Cyprus Marathon’. Η αθλητική εκδήλωση που οργανώθηκε την Κυριακή 15 Μαρτίου σημείωσε τεράστια επιτυχία με τους ξένους και ντόπιους δρομείς να μένουν πλήρως ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους

στους αγώνες. Δίκαια ο ‘Cyprus Marathon’ θεωρείται ο μεγαλύτερος και ο πιο άρτια οργανωμένος αγώνας δρόμου στο νησί μας.

Ο Μαραθώνιος είχε σαν χώρο αφετηρίας την Πέτρα του Ρωμιού και χώρο τερματισμού την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου. Οι άλλες δύο αποστάσεις (Ημιμαραθώνιος & 10 χλμ) είχαν σαν χώρο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου με τη διαδρομή να κατευθύνεται προς την Γεροσκήπου. Στις 8:30 π.μ. το πρωινό δόθηκε η εκκίνηση του Μαραθωνίου ενώ στις 9:15 π.μ. δόθηκε η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου. Η μικρή απόσταση των 10 χιλιομέτρων ξεκίνησε στις 9:30 π.μ. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν κατά τη διάρκεια των αγώνων ανάγκασε τους δρομείς να υπερβάλουν εαυτό για να τερματίσουν τους αγώνες τους.

Νικητής του Cyprus Marathon ήταν ο Αμερικανός Μαραθωνοδρόμος Mark Werner με χρόνο 2:56:26 ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Άγγλος δρομέας Steve Holyoak με χρόνο 2:59:20. Στις γυναίκες η Αγγλίδα Μαραθωνοδρόμος Yvonne Davies με χρόνο 3:48:44 κατέλαβε την πρώτη θέση ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η επίσης Αγγλίδα Daisy Dougherty με χρόνο 4:32:16.

Νικητής του Ημιμαραθωνίου ήταν ο Κύπριος δρομέας Michael Keenan με χρόνο 1:16:23 ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Άγγλος δρομέας Charles Stephen με χρόνο 1:17:07. Στις γυναίκες η Αγγλίδα δρομέας Sarah Paterson του Ελληνικού Συλλόγου ‘Σχοινίαθλον’ κέρδισε τον αγώνα με χρόνο 1:33:10 ενώ δεύτερη νικήτρια του Ημιμαραθωνίου ήταν η επίσης Αγγλίδα αθλήτρια Rebekah Lincoln με χρόνο 1:36:28. Την απόσταση των 10 χιλιομέτρων κέρδισε ο Άγγλος δρομέας Steve Tomlisson με χρόνο 38:45 ενώ η Αγγλίδα Alexandra Lodge κέρδισε στις γυναίκες με χρόνο 46:30.

Ξεχωριστή νότα στον αγώνα έδωσαν το Μουσικό Σχήμα ‘Eternity’ καθώς επίσης και το Χορευτικό Σχήμα το Κάστρο που παρουσίασε ένα πλούσιο πρόγραμμα με Κυπριακούς και Ελληνικούς χορούς στο πλήθος των δρομέων και θεατών που συγκεντρώθηκαν στο χώρο της πλατείας του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ--->>>
Πηγή: Δελτίο τύπου διοργανωτών.