ΡΕΤΡΟ

Ο Παναγιώτης Ποχάνης και τα τρία παιδιά του

Συνεχίζοντας την παρουσίαση των αθλητικών οικογενειών, σειρά παίρνει αυτή του Παναγιώτη Ποχάνη. Υπήρξε αθλητής του ΓΣΟ και ήταν Δισκοβόλος. Ευτύχισε να αγωνίζεται στην περίοδο των Παπακώστα και Ροβέρτου κατάφερε να αναδειχθεί Παγκυπριονίκης με βολή 50.14μ. Είναι πατέρας του Κώστα, του Μιχάλη και της Αίγλης. Η νύφη του, σύζυγος του Κώστα, Έφη ήταν και αυτή αθλήτρια του τριπλούν στην Ελλάδα.
Ο Παναγιώτης Ποχάνης όπως μας είπε, ασχολήθηκε με τον αθλητισμό γιατί τον αγαπούσε. Αγωνιζόταν για το καλό του Συλλόγου του και πάντοτε προσπαθούσε για το καλύτερο. ''Μπορεί να μην πέτυχα μεγάλες επιδόσεις και να κέρδισα μόνο μια φορά, αλλά στην εποχή μου υπήρχαν πολύ καλοί αθλητές και χαιρόμουν που αναπτυσσόταν μεταξύ μας έντονος συναγωνισμός. Έκανα κάτι που με ευχαριστούσε και το χαιρόμουν. Είναι για αυτό που προέτρεψα τα παιδιά μου να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Νιώθω ικανοποιημένος που με άκουσαν. Κατάφεραν μάλιστα να διακριθούν και να εκπροσωπήσουν την Κύπρο σε διεθνείς αγώνες στο εξωτερικό. Προτρέπω τους νέους να αγαπήσουν τον αθλητισμό να προσέλθουν στα γήπεδα και να ασχοληθούν με αυτό. Αθλητισμός σημαίνει υγεία και σε κρατά μακριά από επικίνδυνες κακοτοπιές'' μας ανάφερε .
Ο Παναγιώτης αν και Δισκοβόλος τον ακολούθησε στο αγώνισμα μόνο ο Μιχάλης.
Ο Κώστας ασχολήθηκε με τα 400 εμπόδια ήταν παγκυπριονίκης και με πολύ μεγάλες επιτυχίες.

Η Αίγλη έτρεχε 100 εμπόδια. Η ΄Εφη σύζυγος του Κώστα που είναι Ελληνίδα ασχολήθηκε με το τριπλούν.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
Ο Κώστας γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου το 1973. Κέρδισε την τρίτη θέση στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα το 1999. Κατέκτησε την πρώτη θέση στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες το 1991. Τερμάτισε ένατος στην Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα . Το 1993 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών –Γυναικών κατετάγη 15ος. Αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνει. Έχει τελειώσει τη Γυμναστική Ακαδημία και είναι προπονητής κολύμβησης. Με επίδοση 49.88 είναι ο δεύτερος καλύτερος αθλητής στα 400 εμπόδια όλων των εποχών μετά τον Τζιωρτζή
Μας λέγει για αυτόν ο πατέρας του.
Ο Κώστας αν δεν υποβαλλόταν σε εγχείρηση στους τένοντες θα έτρεχε μέχρι και σήμερα. Ήθελε πάντα να κερδίζει, γιατί αγαπούσε αυτό που έκανε. Δύσκολα θα βρεθεί άλλος που θα πετύχει όσα σημείωσε στην καριέρα του.
Ο Μιχάλης γεννήθηκε στις 18 Μαΐου του 1978 .
Έχει τελειώσει τη Γυμναστική Ακαδημία και είναι σήμερα προπονητής ποδοσφαίρου και στίβου
Λέγει για αυτόν ο πατέρας του.
Ήταν μέτριος αθλητής. Δεν του δόθηκαν όμως οι ευκαιρίες να δείξει τι μπορούσε να προσφέρει στον αθλητισμό. Η κατάταξη στον στρατό στάθηκε εμπόδιο στις προπονήσεις για να διεκδικήσει κάτι το καλύτερο. Μετά οι σπουδές στο πανεπιστήμιο στη Κομοτινή δεν του επέτρεπαν να προπονηθεί όπως έπρεπε. Είναι άνθρωπος με θέληση και προσπαθεί για το καλύτερο.

Η Αίγλη γεννήθηκε στις 22 Μαΐου του 1972. Είναι οικοκυρά. Παγκυπριονίκης στα 100μ. εμπόδια το 1991-1992 με ατομική επίδοση 14.70.
Ο πατέρας της μας λέγει για αυτήν.
Ήταν καλή αθλήτρια. Μπορεί να μην πέτυχε σπουδαίες επιδόσεις αλλά πάντα προσπαθούσε για τη διάκριση.

Η σύζυγος του Κώστα η Έφη που γεννήθηκε στις 27 Αυγούστου του 1974 στην Αθήνα ήταν αθλήτρια του τριπλούν και ήταν Πανελληνιονίκης σε μαθητικούς αγώνες
Ο Παναγιώτης και η σύζυγός του Παναγιώτα είναι παππούς και γιαγιά του Δημήτρη και του Παναγιώτη 10 και 11 χρονών και είναι παιδιά του Κώστα και της Αίγλης αντίστοιχα.


Κώστας Ποχάνης - Αίγλη Ποχάνη


πηγή περιοδικό ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ