ΑΓΩΝΕΣ
Ημιμαραθώνιος Αφροδίτης 23.11.08 (μέρος Α)

Πραγματοποιήθηκε ( σήμερα Κυριακή 23 Νοεμβρίου) στη Πάφο με μεγάλη επιτυχία ο 15ος Ημιμαραθώνιος Αφροδίτης .
Ο Ημιμαραθώνιος Αφροδίτης που διοργανώνει ο σύλλογος δρομέων Υγείας Κύπρου (Σ.Δ.Υ.Κ.) είναι ο παλαιότερος αγώνας δρόμου με λαϊκή συμμετοχή και διεξάγετε κάθε χρόνο από το 1994 στη γραφική Πάφο. Οι δρομείς φέτος ξεπέρασαν τους 350 , αριθμός πολύ ικανοποιητικός για τα Κυπριακά δεδομένα, και προέρχονταν κυρίως από χώρες της Ευρώπης. Σημαντική ήταν επίσης για άλλη μια χρονιά και η συμμετοχή αρκετών δρομέων μεγάλων αποστάσεων της Ελλάδας.
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε από το « Κοινοτικό Αθλητικό Κέντρο » στη Γεροσκήπου, και οι δρομείς, αφού διέσχισαν όλο το παραλιακό μέτωπο της Πάφου έκαναν επαναστροφή και κατευθύνθηκαν από τον ίδιο δρόμο πίσω στο « Κοινοτικό Αθλητικό Κέντρο » για τον τερματισμό.
Πρώτος τερμάτισε ο Benedek Zsolt από την Ουγγαρία με χρόνο 1.08.40, δεύτερος τερμάτισε ο Λάμπρος Ζάραγκας από την Ελλάδα με 1.09.26 και τρίτος ο Gebel Kassahun από την Αιθιοπία με1.09.59 . Εδώ αξίζει να αναφέρουμε το γεγονός ότι ο Gebel Kassahun ήταν πρώτος με μεγάλη διάφορα και ενώ βρισκόταν περίπου ένα χιλιόμετρο από το τέρμα, πήρε λάθος στροφή (μετά από ασυνεννοησία με τον δείκτη που έλεγχε την διασταύρωση ) με αποτέλεσμα να δώσει την ευκαιρία στους Benedek και Ζάραγκα να τεθούν επικεφαλής και να τερματίσουν στις δύο πρώτες θέσεις.
Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Ελληνίδα αθλήτρια Γεωργία Αμπατζίδου με χρόνο 1:19:28. Δεύτερη τερμάτισε η Βρετανίδα Σούζαν Μάρτιν και τρίτη η Γερμανίδα Έλκε Βάισενερ.
Σημαντικό για την επιτυχή έκβαση του αγώνα είναι και το γεγονός ότι στους πρώτους έξι άντρες και στις πρώτες τρεις γυναίκες προσφέρονται χρηματικά έπαθλα ( 1ος 1.200, 2ος 600, 3ος 430, 4ος 340, 5ος 170, 6ος 100 ευρώ και για τις γυναίκες 1η 950, 2η 500,και 3η 350 ευρώ)
Τους δρομείς δυσκόλεψαν δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή εμποδίζοντας τους να πιάσουν υψηλές επιδόσεις.
Παράλληλα με τον Ημιμαραθωνιο έγινε και αγώνας δρόμου ( Fun Run ) 5 χιλιομέτρων.
Για την επιτυχία των αγώνων εργάστηκαν περίπου 150 άτομα που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Κώστας Πατινιος

Αναλυτικά τα αποτελέσματα γενικής κατάταξης εδώ--->>>

Ακoλουθούν φωτογραφίες από τον αγώνα.
φωτογραφίες του Αγώνα και στα ποιο κάτω λινκ
http://www.runningnews.gr/?id=4931
http://www.runningnews.gr/?id=4932